0

Știm cu toții că trebuie să practicăm distanțarea fizică, având în vedere pandemia COVID-19. Asta înseamnă că multe activități care erau cândva obișnuite – să stai la un restaurant, să mergi la teatru, să te înscrii într-un antrenament de sală – ridică acum un semn de întrebare. 

Studiile aflate încă într-un stadiu incipient, sugerează faptul că riscul de a te îmbolnăvi de coronavirus în aer liber este mult mai mic decât în spațiile închise. Aceasta este o veste bună pentru oamenii nerăbdători să iasă din case, care sunt sfâtuiți, însă, să rămână precauți.

Există câteva măsuri de precauție recomandate dacă vă aventurați în această vară pe plajă

  • Verificați cât de aglomerată este plajă

Chiar dacă ne aflăm în aer liber, alegerea unei plaje aglomerate reprezintă un risc mult mai mare de infectare cu noul coronavirus. Este de preferat să ne așezăm o distață ăde 10 metri față de ceilalți și să evităm înotul aprope de alte persoane.

  • Rămâneți acasă dacă faceți parte dintr-o populație vulnerabilă 

În cazul în care vă știți cu niște probleme de sănătate sau aveți o vârstă inaintată ar trebui să evitați pentru moment ieșitul în zonele aglomerate.

  • Mergeți doar cu un grup mic de oameni

Este recomandat să ieșim cu un grup restrâns de oameni pe care să îi cunoaștem și în care să avem încredere. Cu cât grupul este mai mare cu atât riscul de infectare crește.

  • Folosește propriile lucruri

Este bine să ne gândim la faptul că atunci când atingem alte lucruri care nu sunt ale noastre, acestea ar putea să fie contaminate. De aceea este bine să folosim lucrurile personale și să nu le împrumutăm nimănui. Este bine să avem la noi șervețele dezinfectante și produse de igienizare pentru mâini.

  • Purtați masca

În cazul în care așteptăm la rând pentru o băutură sau mâncare este bine să folosim masca.

  • Spălați-vă pe mâini

Dacă aveți posibilitatea, este de preferat să vă mențineți mâinile curate și dezinfectate.

Trebuie să fim vigilenți

Toată lumea trebuie să ia în considerare comportamentul și acțiunile lor. Multe persoane care au trecut cu bine prin perioada pandemiei fără să se infecteze cu noul coronavirus, sunt nerăbdatoare să revină la viața normală. Deoarece relaxarea măsurilor restrictive a avut loc în mai multe state, unii oameni sunt tentați să creadă că pericolul a trecut.

Așadar, câtă vreme respectați regulile de distanțare socială, vă puteți bucura de soare, nisip și apa mării. Și nu uitați să nu vă expuneți la soare fără protecție solară!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *