0

Te întrebi cum să minimalizezi porii? Mărimea și aspectul porilor dvs. depind de câțiva factori precum genetica, tipul de piele , expunerea la soare și vârsta fac parte din ecuație. Și indiferent de mărimea lor, ei servesc de fapt un scop important. Porii permit pielii să respire și sunt pasajul dintre interiorul corpului și exterior.

Cand excesul de sebum sau impuritatile incarca porii, acestia se dilata si devin foarte vizibili.  Din păcate, nu există un remediu minune, însă există anumite tratamente care pot reduce aspectul mărit al porilor. Și, bineînțeles, cu o rutină de îngrijire adecvată, poți preveni această problemă pe viitor.

De ce se măresc porii?

 • 1. Genetic

Porii sunt determinați genetic, în funcție de modul în care sunt structurate glandele. Persoanele cu pielea uscată sau normală tind să aibă pori mai mici, în timp ce pielea grasă și tonurile mai închise, mai măslinii, tind să aibă pori mai vizibili.

 • 2. Sauna sau temperatura ridicată de afară

Căldura este un factor care favorizează dilatarea porilor, motiv pentru care este indicat să te ferești de temperaturile ridicate dacă ai tenul predispus la astfel de probleme.

 • 3. Razele ultraviolete

Odată cu înaintarea în vârstă, razele ultraviolete pot degrada elastina și colagenul din piele, ceea ce provoacă lăsarea și lărgirea porilor. De aceea este recomandată protecția solară ridicată (SPF minim de 30).

 • 4.Sebum excesiv 

Atunci când glanda sebacee a unei persoane produce mult ulei și au pielea grasă.

 • 5. Elasticitate scăzută în jurul porilor 

Se întâmplă atunci când pielea devine mai puțin suplă, iar porii apar lărgite.

 • 6. Excesul de tratamente de curățare

Tratamentele de curățare în exces fac mai mult rău decât bine. Există riscul ca odată cu mizeria și celulele moarte să fie îndepărtate și grăsimile și lipidele care formează stratul de protecție al pielii. Așadar, pielea se va irita și va începe să secrete în continuu sebum.

Indiferent de vârsta dvs. sau de tipul de piele, puteți face o diferență notabilă în felul în care arată porii dvs. Cel mai important lucru de știut este faptul că porii nu se micșorează de fapt, dar ei pot apărea.

Tratament pentru porii dilatați

Există numeroase remedii care ajută la micșorarea porilor, așa că este bine să te informezi înainte să alegi – poate chiar să consulți un dermatolog care să îți recomande tratamentul care se potrivește cel mai bine cu tenul tău .

 • Exfoliere cu alfa-hidroacizi și  beta-hidroacizi AHA sau alfa-hidroacizii (acid glicolic, acid lactic, acid citric) sunt acizi chimici care au rolul de a exfolia stratul cornos al epidermului, prevenind blocarea porilor de către celulele moarte. Astfel, pielea se regenerează mai rapid. În plus, se estompează ridurile și petele pigmentare și este stimulată producția de colagen. Același lucru îl fac și BHA sau beta-hidroacizii (acid salicilic), însă aceștia penetrează mult mai bine pielea, lucru care se va resimți și în timpul procedurii de peeling dar și după aceasta: vei simți pișcături pe piele pe toată durata aplicării acidului, iar după înlăturarea acestuia tenul va fi puțin roșu și inflamat.
 • Alegerea demachiantelor pe bază de gel Dacă o persoană are pielea grasă și dorește să reducă aspectul porilor, ar trebui să aleagă un demachiant pe bază de gel.
 • Demachierea corectă Baza pe care putem construi un aspect sanatos al tenului este eterna demachiere. Este esențial să îl realizăm constant, de două ori pe zi, și corect.
 • Hidratarea potrivita O textură adaptată pielii cu tendințe acneice sau de ingrășare nu doar că va hidrata corect tenul, dar va și contruibui la soluționarea acestor probleme.
 • Folosirea tonerului Tonerul aplicat pe tenul curat pătrunde foarte bine în piele și ne ajută să menținem aspectul porilor sub control.
 • Dietă ehilibrată Adopta o dieta cât mai sănătoasă, bogată în cereale integrale, fructe, legume, precum și in alimente cu un conținut ridicat de acizi grași Omega 3
 • Folosirea măștilor Măștile special formulate pentru a echilibra și purifica tenul sunt extraordinar de eficiente în îngrijirea porilor. Expuși la substanțele din serumurile măștilor, aceștia reacționează repede și bine la tratament iar rezultatele se văd imediat

Surse https://goop.com/beauty/skin/how-to-minimize-pores/ , https://www.elle.com/beauty/a27969914/how-to-shrink-pores/ , https://www.teenvogue.com/gallery/easy-tips-to-shrink-your-pores

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *